Tuinaanleg van voor en achtertuin in Ede. (Kernhem)

Na een uitgebreide ontwerpfase met diverse ideeën en ontwerpen zijn we tot dit prachtige resultaat gekomen.


In de achtertuin is gekozen voor een grote 80×80 cm betontegel. Hierdoor konden we de staptegels perfect uitlijnen met de openslaande deuren van de woning. Verder hebben we meerdere ‘speelse’ muurtjes geplaatst met daarop een hardstenen zitrand.

Om naast alle betonmaterialen wat warmte te creëren. Hebben we geadviseerd  houten materialen toe te voegen aan het ontwerp. Het resultaat hiervan is de Douglashouten vlonder op de stapelblokken. En de houten palenwand als afscherming van de afvalcontainers.

Met de beplanting is er gekozen voor een combinatie van siergrassen, vaste planten, heesters en zelfs twee leifruitbomen. Ook is er een enorme spiegel tegen de tuinschuur opgehangen. Daarnaast hebben we een blauwe regen geplant die straks mooi rond de spiegel geleid kan worden.

In de voortuin komen dezelfde 80×80 tegels weer terug als in de achtertuin, daaromheen is er gekozen voor een strakke betonklinker om het geheel compleet te maken. De beplanting in de voortuin is verder naar eigen wensen van de klant ingeplant.