Tuinaanleg

Bij de aanleg van een nieuwe tuin komt veel kijken. Nadat er vooraf een duidelijk plan of ontwerp is gerealiseerd. Is het onze taak dit om te zetten naar de werkelijkheid. Het is dan ook onze doelstelling om zo precies en exact mogelijk te werken. Om dit doel te bereiken gebruiken we professioneel meet gereedschap zoals een hoogte laser. Met deze laser kunnen we op de millimeter nauwkeurig bestraten en zal dus ook nooit water op uw verharding blijven staan.

Door de jaren heen zijn er veel verschillende smaken en tuinstijlen ontstaan. De een houd van een natuurlijke speelse tuin en de ander van een strakke onderhoudsvriendelijke tuin. Wij staan dan ook altijd achter de wensen van de klant en voegen hier onze eigen kijk en feedback aan toe.

Naast particuliere tuinen verzorgen we ook de inrichting van bedrijventerreinen. belangrijk hierbij is voornamelijk de functionaliteit en uitstraling. Een eerste indruk maak je immers maar één keer. Het is dan ook van essentieel belang dat uw bedrijfspand en bedrijfstuin er verzorgd uitzien.

Realisatie:

De aanleg van een nieuwe tuin of bedrijventerrein bestaat altijd uit een aantal werkprocessen. Deze werkprocessen hebben we voor u uitgewerkt. Zo kan u ook voor u contact met ons opneemt al nadenken over de te nemen stappen voor de aanleg van uw nieuwe tuin of terrein.

  • Leeghalen en afbreken van de bestaande tuin. Voor de start met de opbouwen van uw nieuwe tuin zal eerst de oude tuin (waar nodig) verwijderd moeten worden.
  • Grondwerk. Tijdens de grondwerkzaamheden starten we met het uitzetten van het nieuwe ontwerp. We graven indien nodig stroomkabels, waterleidingen en of drainage in de grond. daarna kunnen we de nieuwe tuinaarde opbrengen. Ook onder bestrating is het belangrijk om voldoende vulzand en eventueel menggranulaat op te brengen.
  • Bouwkundige elementen. Na het grondwerk starten we met het plaatsen van overkappingen, vlonders, pergola’s en schuttingen. het is belangrijk dit te doen voordat er word bestraat. Dit omdat er vaak gegraven moet worden vlak naast of in bestrating. door dit vooraf al gedaan te hebben voorkomen we verzakkingen.
  • Bestrating. Nu is het dan eindelijk tijd voor de bestrating en overige verharding. we starten met het plaatsen van de kantopsluiting d.m.v. bijvoorbeeld betonbanden. vervolgens verdichten we het zandbed en kunnen we het zand gaan egaliseren. Na het egaliseren leggen we de bestrating, eerst alle hele tegels of stenen en vervolgens alle knip en zaagstukken. Als laatste trillen we de nieuwe bestrating nog een keer en kunnen we beginnen met het vullen van de voegen. Dit kan met brekerzand of met een voegmiddel.
  • Als laatste eindigen we met de levende materialen. Bij het planten van de beplanting en het leggen van graszoden is het belangrijk is om goed te bemesten.